Ego si esenta

Ne manifestam in lume in numeroase maniere foarte distincte prin comportamente, formularea ideilor si exprimarea emotiilor. Toate aceste manifestari constituie caracteru nostru, iar acesta se schimba si evolueaza in functie de contexte, evenimente marcante ale vietii noastre sau pur si simplu in functie de trecerea timpului.

Dar, in spatele acestor manifestari variabile ale caracterului, faptul de a avea un centru preferat si de a-l utiliza intr-o anumita directie (interior / exterior sau amandoua) ramane constant. Dezechilibrul astfel creat ramane si caracterizeaza ceea ce Eneagrama numeste ego-ul nostru ( sau o falsa personalitate ). Ego-ul se manifesta in principal printr-un mecanism de evitare numit COMPULSIA TIPULUI. Iata ceea ce, cele 9 tipuri ale Eneagramei cauta sa evite cu orice pret:
Ascunsa de masca caracterului, de dezechilibrul si suferinta ego-ului, esenta noastra ( sau adevarata personalitate ) reprezinta posibilitatea noastra de a utiliza in mod echilibrat cei trei centri ai nostri si sa ne exprimama energia personala sub forma cea mai adevarata si mai nobila.


O consecinta a acestui model este ca gasim in fiecare tip al Eneagramei oameni putin recomandabili si altii perfect impliniti. De altfel este una din fortele si particularitatile Eneagramei faptul ca acelasi model permite descrierea personalitatilor de la nivelul cel mai psihotic la nivelul cel mai sanatos.


Comentarii

 1. Musashy a spus:
  As vrea sa stiu in ce tip se incadreaza Adolf Hitler...pls.. :-?
 2. ad a spus:
  As vrea sa stiu in ce tip se incadreaza Adolf Hitler...pls.. :-?
  hitler se pare ca a fost eneatip 6
 3. Jarftrern a spus:
  la aprobare
 4. MapRoogySeapy a spus:
  la aprobare
 5. Tristan a spus:
  la aprobare
 6. Kashish a spus:
  la aprobare
 7. invincibleavala55.exteen.com a spus:
  la aprobare
 8. invincibleavala55.exteen.com a spus:
  la aprobare
 9. invincibleavala55.exteen.com a spus:
  la aprobare
 10. invincibleavala55.exteen.com a spus:
  la aprobare
 11. Essaeeyreelf a spus:
  la aprobare

Mesajul tau

Atentie: Comentariile vor aparea dupa aprobare. Trimite comentariul tau doar o singura data.

Poti folosi tagurile HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong> in textul comentariului tau.

:):(:d:">:((:d|:x8-|/:):o:-?:-":-w;)[-(:)>-#:-s(~~)**==*-:)o:-)3:-o:(|):)):-??:-ss<):)<:-p=:)>:d<@};-[-o<^:)^#-o$-)%%-%-((%)(*)(:|8->8-x8-}:)]:-$:-&:*:-\:-<:>:-@:-b:-j:-l:p:-s:-c:-h:-t:|:o):@):^o;));;)=((=))=d>=p~>-)>:)>:/>:p@-)b-(b-)|-)l-)o-+o->o=>x([-x~:>~o)~X(=; mai multe

Beautiful singles in your area. Meet them now!